
A jó minőségű pálinka tartalmazza a gyümölcsre jellemző illatokat és ízeket, amely gazdagodik a helyes cefrézési és fermentációs aromákkal, valamint az érlelés során keletkezett értéknövelő sajátosságokkal.
Pálinkáink kizárólag kifogástalan minőségű és teljes érettségi alapanyagból készülnek, hiszen jót csak jóból lehet készíteni, ehhez tartjuk magunkat.
Igyekszünk szem előtt tartani az alkohol kihozatali szempontokat, de elsősorban a minőségi tényezőket figyeljük, ugyanis a utóbbi tekintetében meghatározó a gyümölcs aromatartalmának a maximuma, azaz a “karakteresség optimuma”. Mindez azt jelenti, hogy előfordulhat olyan év amikor a gyümölcsöt érettség előtt kell leszedni, hogy a legjobb végeredményt kapjuk, bár az alkohol (cukortartalom) szempontjából látszólagos kihozatali vesztességgel kell számolnunk.
Törekszünk arra, hogy az előre elkészített terv alapján gyűjtsük be a pálinkához a gyümölcsöt bár az utóbbi időben az évjárat, az időjárás sok esetben átütemezi a terveinket. Ennek ellenére igyekszünk odafigyelni, hogy a teljes érettség előtti fázisban vagy a teljes érettségben szüreteljük a gyümölcsöt, hiszen ezekben a fázisokban szedett gyümölcsök adnak lehetőséget arra, hogy magas minőségű terméket készíthessünk.

Óóó te barack, a pálinkák királya
gyümölcsösök ékes-édes virága
Imádják az illatod, imádják az ízed
szeretünk és messzire visszük a híred.
Óóó te barack, óóó barack te fennséges
aki téged ízlel, sosem lesz elfeledni képes
elhagyni sem, hisz rajóngóid népes
óóó barack, Óóó barack te szentséges.
Óóó Istenem köszönöm én Néked
hogy a kajszival megáldod e vidéket.
legyen boldog aki téged kóstol
koccintásért a poharunk bókol.
Inni kell reggel, délben, este
felüdül tőle az ember lelke és teste
gyógyszerként minden porcikánkba terjed
isteni az illata már amikor erjed.
Ha igazán szeretsz és érdekel mit mondok
kajszit ültess és megoldódik minden gondod
belőled egy üveg is kevés szokott lenni
nélküled már messzire nem javasolt menni.

Óóó te barack, a pálinkák királya
gyümölcsösök ékes-édes virága
Imádják az illatod, imádják az ízed
szeretünk és messzire visszük a híred.
Óóó te barack, óóó barack te fennséges
aki téged ízlel, sosem lesz elfeledni képes
elhagyni sem, hisz rajóngóid népes
óóó barack, Óóó barack te szentséges.
Óóó Istenem köszönöm én Néked
hogy a kajszival megáldod e vidéket.
legyen boldog aki téged kóstol
koccintásért a poharunk bókol.
Inni kell reggel, délben, este
felüdül tőle az ember lelke és teste
gyógyszerként minden porcikánkba terjed
isteni az illata már amikor erjed.
Ha igazán szeretsz és érdekel mit mondok
kajszit ültess és megoldódik minden gondod
belőled egy üveg is kevés szokott lenni
nélküled már messzire nem javasolt menni.
Kicsi a meggy de erős a szára
gondosan szedjük, hogy ne vesszen kárba
savanyúnak mondják, de a miénk édes
aki megkóstolja sok mindenre lesz képes.
Kézzel szedjük amikor már érett végül
kimagozzuk és ledaráljuk mindezt cukor nélkül
zárt edényben érleljük és vigyázunk rá nehogy fázzon
beszélgetünk és nem ritkán nagyokat nótázunk.
A meggypálinka igazi nagy kihívásnak számít,
aki csak a rétesben hisz, az igazából ámít.
Az igazi meggynek nincsen sehol párja
a hetényi érést mindenki szájcsorgatva várja.
Kicsi a meggy de erős a szára
gondosan szedjük, hogy ne vesszen kárba
savanyúnak mondják, de a miénk édes
aki megkóstolja sok mindenre lesz képes.
Kézzel szedjük amikor már érett végül
kimagozzuk és ledaráljuk mindezt cukor nélkül
zárt edényben érleljük és vigyázunk rá nehogy fázzon
beszélgetünk és nem ritkán nagyokat nótázunk.
A meggypálinka igazi nagy kihívásnak számít,
aki csak a rétesben hisz, az igazából ámít.
Az igazi meggynek nincsen sehol párja
a hetényi érést mindenki szájcsorgatva várja.


Roppanós, pattanós gyümölcs fekete ruhában
igazi kuriózum a pálinka világában
selymes íze táncra perdít gyorsan
megiszod és magához hív szorosan.
Olyan mint egy tűzről pattant menyecske
aki nem bírja annak elég lesz egy kevéske
Minden jóban akad néha rossz is
néha sok van belőle, néha jó lenne több is.
Ha búslakodsz és minden remény oda
pattins fel egy cseresznyét és ne csüggedj soha
Rövid az élet, ezért élvezd azt csodálva
ha megiszod a cserit, ünnepelni fogsz felállva.

Roppanós, pattanós gyümölcs fekete ruhában
igazi kuriózum a pálinka világában
selymes íze táncra perdít gyorsan
megiszod és magához hív szorosan.
Olyan mint egy tűzről pattant menyecske
aki nem bírja annak elég lesz egy kevéske
Minden jóban akad néha rossz is
néha sok van belőle, néha jó lenne több is.
Ha búslakodsz és minden remény oda
pattins fel egy cseresznyét és ne csüggedj soha
Rövid az élet, ezért élvezd azt csodálva
ha megiszod a cserit, ünnepelni fogsz felállva.
Szőlőből készül a mazsola meg a bor
Hunyor utca ez és nem a Kosbor
Hetényben a szőlő és a bor az úr
és minden cicához tartozik egy kandúr.
Ha a bor a cica, íme itt egy kandúr
szőlőpálesz lesz majd a nagy úr
minden bogyó aranyat ér minden percben
édes szőlőpárlat csörgedezik ereinkben.
Bizonyítjuk a szőlő nemcsak bornak jó
nemes pálinka illata is lehet befutó
finom szőlő minden formában nemes
kihagyhatod a páleszt de nem érdemes.

Szőlőből készül a mazsola meg a bor
Hunyor utca ez és nem a Kosbor
Hetényben a szőlő és a bor az úr
és minden cicához tartozik egy kandúr.
Ha a bor a cica, íme itt egy kandúr
szőlőpálesz lesz majd a nagy úr
minden bogyó aranyat ér minden percben
édes szőlőpárlat csörgedezik ereinkben.
Bizonyítjuk a szőlő nemcsak bornak jó
nemes pálinka illata is lehet befutó
finom szőlő minden formában nemes
kihagyhatod a páleszt de nem érdemes.

A szilva a Balkán egyik szeszkirálya
hisz a csacsanszkát mindenki imádja
szeretjük mi magyarok is, nincs ebben semmi szégyen
ne igyál egyedül inkább legyünk négyen.
Kemencében sült bárány kihagyhatatlan éke
bor helyet pálinkát kínálunk cserébe.
A szilva egyedül is nagyon kedves
nemes íze édeni csodákra képes.
Szilva párlat, Óóó te édes és drága
a pálinkamező egyetlen virága
virágozzál nekünk télen, virágozzál nyáron
nem lenne ennél nagyobb ünnep a világon.

A szilva a Balkán egyik szeszkirálya
hisz a csacsanszkát mindenki imádja
szeretjük mi magyarok is, nincs ebben semmi szégyen
ne igyál egyedül inkább legyünk négyen.
Kemencében sült bárány kihagyhatatlan éke
bor helyet pálinkát kínálunk cserébe.
A szilva egyedül is nagyon kedves
nemes íze édeni csodákra képes.
Szilva párlat, Óóó te édes és drága
a pálinkamező egyetlen virága
virágozzál nekünk télen, virágozzál nyáron
nem lenne ennél nagyobb ünnep a világon.
Körtefáink hajladoznak az Ormándi réten
jobbra-balra kitekint a világból itt nálunk délen
isteni termésekkel áldanak meg minket
bearanyozva napjainkat és életeinket.
Van belőled erősen fanyar és kimondottan édes
párlatod hatására sok mindenre lehetsz képes
különleges vagy te nekünk ebben semmi kétség
aki egyszer megízlel arra rászáll az örök szépség.
Drága Uram, óvd meg Ormánd völgyét nékem
legyen e pálinka kedves falunk éke
kóstolja meg minden drága ember
legyen körtés minden este, nappal és reggel.
Körtém, körtém maradj mindig ilyen
nélküled nem szeretnénk tudni az élet milyen
veled gazdagabb a pálinkák világa
aki téged fogyaszt neved foglalja imába.


Nincs még egy olyan íz
nincs még egy olyan illat
nincs még egy olyan szív
amely meg nem dobbant.
Megdobban ha téged lát
megdobban ha téged érez
megrezzen ha egyedül talál
megtetszik és szivedbe zár végleg
Imádjuk az illatod
imádjuk az ízed
imádjuk a párlatod
tiszteljük a birset.